Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 Την Παρασκευή με το καλό 08:30 θα κτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι και όπως σας ενημερώσαμε με πολλά προβλήματα και το σημαντικότερο μια υγειονομική ωρολογιακή βόμβα να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας.
 Δυστυχώς απάντηση από τους υπεύθυνους του Δήμου δεν πήραμε γιατί δεν βρήκαμε και κανέναν (μόνο η γραμματέας η οποία προσπάθησε να μας ενημερώσει κάπως για την κατάσταση).Δυστυχώς εκεί βρισκόταν μόνο το ΔΣ του δικού μας σχολείου και του 60ου Δημοτικού ο σύλλογος διδασκόντων Αβάθμιας ''Αριστοτέλης'' και καθαρίστριες και ο διευθυντής του σχολείου μας.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.(το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα σχολεία του δήμου Αθηναίων).
 Η εντύπωση που αποκομίσαμε είναι ότι παίζονται τα απίστευτα μικροπολιτικά παιχνίδια,η κάθε πλευρά,κατά το δοκούν και στην μέση εμείς με τα παιδιά μας.
  Η ευθύνη να μεταφέρεται από τον Άννα στον Καΐάφα (στον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου ψάχνουμε να δούμε ποιος πρωταγωνιστεί)  και κανένας δεν ξέρει τίποτα σε σχέση με το πρόβλημα και δεν αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία πράξεων.
  Από μέρους μας να γνωρίζεται ότι κάνουμε ότι μπορούμε για την επίλυση του προβλήματος,έρχοντας σε επικοινωνία με όλους τους θεσμικούς φορείς και συλλογικότητες που μπορούν να κάνουν κάτι.Καθώς και ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτή η κατάσταση να γίνει αντικείμενο μικροπολιτικών διαδικασιών και εκμετάλλευσης από ΚΑΝΕΝΑΝ.
 Τέλος θα πρέπει να σας τονίσουμε το πόσο σημαντικό και βαρύνουσας σημασίας είναι το πρόβλημα που καλούμαστε να διαχειριστούμε.
  Φανταστείτε ένα σχολείο που έχει να καθαριστεί από τον Ιούνιο και 330 μαθητές (μαζί με το νηπιαγωγείο) με 30C-35C βαθμούς κελσίου και να κάνουν χρήση της τουαλέτας.
  Φανταστείτε παιδάκια από έξι ετών και πάνω,που πολλά από αυτά τώρα εξοικειώνονται με την χρήση της τουαλέτας να έρχονται σε επαφή με νεροχύτες,λεκάνες κλπ. και όλα αυτά να μην καθαρίζονται.
Για πόσο σοβαρό κίνδυνο μιλάμε και αυτό το τονίζουμε διότι πολλοί εξ ημών (γονέων και κηδεμόνων) το αντιμετωπίζουν με μια απίστευτη ελαφρότητα και επιθυμούν τα παιδιά τους να βρίσκονται σε ένα βρώμικο περιβάλλον με κάθε κόστος για την υγεία των παιδιών τους πρώτα απο όλα,αλλά και των υπολοίπων.
 Αυτά για την ώρα περισσότερα στον Αγιασμό την Παρασκευή.